Puerto Banus Hotel Elba Estepona Charming Hotel hotel Charming Hotel camino del rey header pleintje iznajar Charming Hotel Salamanca ontbiji hospes hotel antequera wit dorpje salamanca paarden 2 jamon salamanca header sevilla dessert Castilië camino del rey el torcal

Malaga

Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië, en de op vijf na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga. In 2005 had de stad een officieel inwonertal van 558.287, en in de stadsomgeving van Málaga wonen in totaal 1.074.057 mensen.

De stad ligt aan de Middellandse Zee, aan de toeristische Costa del Sol en op slechts 100 kilometer afstand van de straat van Gibraltar. Málaga wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía” en wordt doorkruist door twee rivieren, de Guadalmedina en de Guadalhorce die beide uitmonden in de Middellandse Zee.

De stad heeft een zomers Mediterraan klimaat, maar heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden. De inwoners van Málaga staan bekend als “Malagueños” en in de volksmond soms als “boquerones” (sardines). De burgemeester van de stad is sinds 2003 Francisco de la Torre Prados van de rechtse politieke partij “Partido Popular”. De stad staat kandidaat voor “Europese Cultuurstad 2016”.