hotel Charming Hotel header Hotel Elba Estepona camino del rey salamanca sevilla Charming Hotel Charming Hotel el torcal header Puerto Banus pleintje iznajar antequera paarden 2 wit dorpje camino del rey jamon salamanca Salamanca ontbiji hospes hotel dessert Castilië

3. Verblijf op 1 plaats

promo 8 dagen

-1 week verblijf omgeving Malaga.
-Varia aan uitstappen.
-Niet in en uit te pakken.
-Ideaal voor de zomermaanden.
-Kindvriendelijk.

beschikbaar in:

 • Charme € 350,00 per persoon

u verblijft 7 nachten in cortijo del arte in PIZARRA, een half uurtje van Malaga gelegen.Voor diegene die niet graag van het ene hotel naar het andere reizen  is dit een ideale oplossing.Ook is dit een topper in de zomermaanden omdat het dan toch heel warm is.
We hebben het zelf gedaan en kunnen dit echt aanraden.
U bent natuurlijk vrij om alles op uw eigen ritme te doen maar wij hebben een vrijblijvend programma uitgewerkt zodat u kan merken dat er een waaier van mogelijkheden zijn in de omgeving om te bezoeken.

Dag 1: Malaga-Pizarra

±25 km (30Min)

Pizarra cortijo tapa

Bij aankomst op de luchthaven te Malaga, ontvangt u de huurwagen en gaat u richting Pizarra. Weg van de stad verandert het landschap in mooie velden met bergen. Na een half uurtje kom je aan in Pizarra.U wordt persoonlijk ontvangen met een welkomdrankje.
We hebben voor deze week een mooie duplex kamer gereserveerd. Dit is een soort suite met beneden een salon met zetel en tafeltje en boven is het slaapgedeelte.

Neem alvast een duik in het zwembad en de verdere dag is het relax en uitblazen van de reis. Bij een drankje aan het zwembad denk je dat het toch een leuke beslissing is om 7 nachten in hetzelfde hotel te vertoeven, niets moet alles mag.
's Avonds staat er een lekkere tapamenu of dagmenu voor u klaar in  het hotel.
(prijs 25€/ volw en kind 12,5€ wijn of frisdrank inbegrepen).

nieuw : kookworkshop: hoe maak ik een echte Spaanse paëla?
prijs: 35€/pers: inbegrepen :apéritief (sangria), voorgerecht, hoofdgerecht (paëla), dessert en 1/2 fles wijn pp.

kookworkschopkookworkschop

 

Dag 2: wandeling naar "El Santo"

± wandeling van 4 uur

El Santofly en drive: pizara

Na een overheerlijk ontbijt is het tijd om de benen te strekken. Je kan vanuit het hotel een prachtige wandeling maken naar de top van "el Santo" dit is een bedevaardsoord. De weg is gemakkelijk te bewandelen  en is  zeker niet gevaarlijk, soms een beetje stijl.
Vraag aan de receptie om een picknick te maken of je kan op voorhand iets kopen in de supermarkt een beetje verder. Smeer je goed in en de tocht kan beginnen.
Als je geluk hebt zoals wij kom je  onderweg de schaapsherder Carlos tegen. Dit is een mooi tafereel hoe hij zijn schapen goed in toom kan houden op zijn paard met zijn hond naast hem.

El Santo

Bijna aan de top aangekomen hebben we een grot ontdekt met stenen tafel en stoelen,een idaal picknickplaats in de schaduw(zie foto). Boven op de Santo kan je genieten van prachtig zicht over de streek. Op de terugweg is er een mogelijkheid om een andere weg nemen via het dorpje Pizarra waar je een lekker biertje kan nuttigen op het dorpspleintje. Als je dan naar boven kijkt op de top van de berg, zie je het christusbeeld van "el santo" staan en denk je : wauw ben ik daar op geweest!

 

Dag 3: met treintje naar Malaga

± 25 min met de trein

trein van Pirarra naar Malagakathedraal malaga

In het dorpje van Pizarra kan je een treintje nemen naar Malaga. Dit is heel comfortabel en stopt in het centrum van Malaga, gemakkelijker kan je niet hebben want met de wagen heb je altijd parkeerproblemen.
Charminghotel heeft voor de klanten een voetrally met vragen gemaakt. Dit is een leuke manier om een stad te verkennen.  Zo ontdek je de nieuwe jachthaven, het oude standcentrum met de kathedraal, de marmeren straat enz.
Voor diegene die alle vragen juist heeft zal er een glaasje cava klaar staan in het hotel, veel succes!

bodega pimpivoetrally malaga

Om te lunchen raden we bodega Pimpi aan. De houten wijnvaten zijn gesigneerd door enkele beroemde bezoekers waaronder: Paloma Picasso, Antonio Banderas,Koning Juan Carlos..
Verder kan je het Picassomuseum bezoeken en voor diegene die graag shoppen is la calle larios de winkelstraat.

 

Dag 4: natuurpark "El Torcal" en Antequera

±50 km (1 uur met de wagen)

Deze uitstap is de moeite waard. Het imposante landschap van het natuurpark El Torcal wordt gevormd door de kalkstenen rotsformaties die miljoenen structuren herbergen, gevormd door de geleidelijke erosie van enorme kalkstenen blokken. De rotsen vormden hier oorspronkelijk de zeebodem en zijn in miljoenen jaren langzaam veranderd.

Er zijn 3 uitgestipelde wandelingen:
de groene route is 45 minuten
de gele route is ongeveer 2 uur : dit hebben wij gedaan en is echt aan te raden.
de rode route is enkel met een gids te bewandelen en duurt ongeveer  4 uur.

Let wel op : ook al vertrek je met mooi weer , in El Torcal kan het altijd mistig zijn en je moet zeker een warme trui mee nemen. Indien je dat vergeten bent kan je dit altijd aankopen in het winkeltje ter plaatse. Goede schoenen zijn ook vereist omdat je tussen de rotsen klimt.

antequeraantequeraNa de wandeling kan je nog naar Antequera dat gekend staat voor zijn talloze barokke kerken, paleizen en kloosters.Al voordat je Antequera binnenrijdt, kom je langs een beroemd fenomeen: de Peña de los Enamorados, de ´rots der geliefden´, in de volksmond ook wel ´de slapende reus´ genoemd.

 

Dag 5:  naar Ronda

± 75 km (1u15min met de wagen) 

fly en drive charmant andalusiefly en drive charmant andalusie

Ronda is één van de oudste steden van Spanje en prachtig gelegen op 750 m hoogte maar staat ook gekend voor de indrukwekkende brug over de Taag en de oudste stierenarena van Spanje.
Je kan de stierenarena bezoeken en bijhorende museum.

andere mogelijke uistappen zijn : Granada, Gibraltar of Jerez

 

Dag 6:  Naar El chorro natuurgebied

±25 km (40Min met de wagen)

el chorroel chorro

Deze uistap is ook een aanrader als je graag van wandelen en natuur houdt.
Als je aankomt aan het stuwmeer kan je best je wagen parkeren aan het restaurant "el mirador".
van hieruit kan je verschillende wandelingen doen. Een leuke wandeling die wij hebben gedaan is de wandeling van ongeveer 2uur tot bovenop de rots waar je een prachtig zicht hebt. Wat de meeste niet weten is dat je daar 5 minuten moet stil zitten zonder te bewegen en dan komen plots 10 tallen gieren over vliegen ,echt indrukwekkend omdat ze hun nesten hebben in de gaten van de rots.Vergeet zeker je camera niet mee te nemen want hier kan je niet stoppen om de juiste foto te nemen van deze grote vogels.

el chorroel chorro

Na de wandeling kan je iets lekkers eten of drinken in het restaurant mirador of nog beter in Posada del conde ,probeer daar de lekkere tapa's.

 

Dag 7:  Koetstocht in de natuur

± 1 uur vanuit het hotel

 

Probeer zeker de koetstocht die je kan bestellen in het hotel. De koetsier Salvador laat je een stukje ongerepte natuur zien  dat je op een avontuurlijke manier kan beleven. Onderweg wordt er gestopt voor hapje en een drankje. Na deze tocht is er een mogelijkheid om een echte Andalusische boerderij te bezoeken en om een echte stier te bewonderen en zelfs te aaien, een unieke belevenis.

 

 Naar Puerto Banus of strand

± 50 km (1uur met de wagen) 

U kan in de namiddag vanuit Pizarra naar Puerto Banus gaan, dit is een mondaine jachthaven waar grote jachten liggen te pronken.
Het is leuk om er rond te wandelen en te winkelen. Er zijn verschillende restaurants waar je voor elk budget iets kan gaan eten.

puerto banusNerja strandhotel

 

tip: elke dinsdag is er een grote markt in Fuengirola die de moeite waard is. Je kan dan van s morgens al gaan om naar de markt te gaan en te lunchen aan een strandbar. In de namiddag kan je langs de kust naar Puerto Banus te gaan.

Dag 8: Pizarra -Malaga luchthaven

 ±25 km (30Min)

 Na het ontbijt kan je nog even  relaxen.
Je Andalusische trip zit er vandaag alweer op. Afhankelijk van je vluchttijd kun je op je gemak terugrijden naar Malaga.  Ga je rechtstreeks naar de luchthaven dan is dit zo'n 30-40 minuten  rijden. Lever je auto  met volle tank in op de luchthaven en vlieg terug naar België of Nederland met een onvergetelijke ervaring rijker.

 

 

U ziet enkele sfeerbeelden van de hotels in een bepaalde categorie. Bij aanvraag van een offerte worden de exacte hotels mede gedeeld die op dat moment beschikbaar zijn.

Charme

Prijs

 350€/pers voor 7 nachten ( voor de maand juli en augustus)

1e kind onder 12 jaar = gratis

 

inbegrepen:

 • 7 nachten in dubbele kamer of indien met 3 of4 in familiekamer
 • 7x ontbijtbuffet
 • btw en taksen

 

niet inbegrepen

 • overige maatlijden : dagmenu of tapamenu = 25€/pers volw
                                                                    12,5€/pers kind tot 12 jaar

 

 • koetstocht in de natuur : 30€/pers (drank en hapjes inbegrepen)
 • vlucht en huurwagen

 

Onze formules?

We bieden u onze Fly & drives aan in verschillende formules.

Charme

U verblijft in kleinschalige charmante budget hotels waar je u dadelijk thuis voelt. (3 sterren)

Charme Plus

Ontdek de echte authentieke hotels waar charme, romantiek en gezelligheid troef zijn.(4 sterren)

Charme Exclusief

Luxe hotels waar service centraal staat.( 4-5 sterren)

informatieapp inbegrepen

U krijgt van ons een volledig uitgewerkt informatieapp met routebeschrijving, bezienswaardigheden, suggesties van restaurants, tapasbars enz..

Charminghotel heeft een kantoor ter plaatse in Andalusië waar u 24/24 u iemand kan bereiken.

gratis-informatiepakket-bij-uw-fly-drive.jpg

Begint het te kriebelen? Reserveer nu je Rondreis en beleef een onvergetelijke reis.

contacteer ons

Ben je overtuigd dat Andalusië een bestemming is vol charmante hotels, een prachtige natuur heeft maar ook heel wat culturele bezienswaardigheden heeft? Reserveer dan nu al je Rondreizen, of contacteer ons voor meer informatie.